Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw
Åben Cn46 Hæle Tå us12 bryllupsfest Us5 rød Sandaler Stilethæl hvid Uk10 Ggx Uk3 cn34 Hvid Hæl Rød Eu44 Og Pvc Eu35 hæl Platform Aftenkjole Kvinde
Barbermaskine Ventrailia Golfstrømmen Outdry® Kvinder Sko Is Til Columbia Grå 063 2 Vandreture grå d5Pxw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Titan Columbia Intens Plus Bugaboot Omni Outdr varme Sort Violet 1qETqrw

 

Åben bryllupsfest Og us12 Hæle Stilethæl Hæl Uk3 Tå Ggx hvid Eu44 Us5 Platform Aftenkjole Rød Hvid rød Cn46 Eu35 Pvc Sandaler Uk10 hæl cn34 Kvinde Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Hæl rød Kvinde Hvid Pvc hvid Us5 Hæle us12 Platform Tå Stilethæl Aftenkjole Eu35 Uk10 hæl Uk3 bryllupsfest Eu44 Cn46 cn34 Åben Sandaler Rød Og Ggx Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kvinde 271 Fossile Vandrestøvler Grå Columbia Camden Beige Gammel Chukka Is Til YxwCR7CXq

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Ggx cn34 Kvinde hvid Cn46 Uk3 Us5 Uk10 Hæle us12 Åben Eu35 Tå Sandaler bryllupsfest Eu44 Aftenkjole Stilethæl Og hæl Hæl rød Platform Pvc Hvid Rød Aleksej Iskos tilføjer:

bryllupsfest rød Kvinde Aftenkjole Eu44 us12 Eu35 Og hæl Stilethæl Ggx Sandaler Uk10 Cn46 Pvc Hvid Hæle Rød Uk3 cn34 Åben Platform hvid Hæl Us5 Tå cn34 Og Åben Eu44 hæl bryllupsfest Pvc Uk3 Cn46 Sandaler Stilethæl Ggx Tå Hæle hvid Aftenkjole us12 Hæl rød Us5 Platform Rød Hvid Uk10 Kvinde Eu35  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Grå Nike 2 Park Torden Til Sports Gunsmoke Mænd Sokker Game RR4HWp

 

cn34 us12 Sandaler Kvinde Hvid Eu35 hvid Cn46 Aftenkjole Uk10 Pvc Uk3 Platform hæl Hæle Tå Eu44 Og rød Stilethæl Ggx Us5 bryllupsfest Hæl Åben Rød Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Cn46 Åben Uk10 Uk3 Tå Og rød Hæl Stilethæl us12 Ggx Hæle Eu35 Platform Hvid Eu44 bryllupsfest hæl Us5 Sandaler Rød Pvc hvid Kvinde Aftenkjole cn34  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Park Hvide Grønne Mænd Iced 2 Til Sokker Game Nike Jade Sports Aurora fnwBp7qom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Og Uk3 Ggx Aftenkjole Kvinde Uk10 rød Platform Eu35 Tå Åben Pvc Us5 bryllupsfest Hvid hvid Hæle cn34 Cn46 Hæl hæl Eu44 Stilethæl Sandaler us12 Rød
us12 Eu35 rød Hvid hæl cn34 Cn46 Hæl bryllupsfest Hæle Uk10 Og hvid Pvc Uk3 Eu44 Stilethæl Kvinde Sandaler Ggx Tå Rød Platform Åben Us5 Aftenkjole Hæle Us5 Uk3 Aftenkjole Sandaler Eu44 Uk10 Ggx Pvc rød Hvid Eu35 us12 Og Stilethæl Rød Åben Hæl Platform bryllupsfest Tå Kvinde Cn46 hvid hæl cn34 No Default
No Default