Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw
Pvc Hæle Uk3 rød Eu44 Kvinde cn34 Aftenkjole Stilethæl Rød us12 Hvid Eu35 Uk10 Hæl Åben Og Sandaler Platform Tå hvid Cn46 Ggx bryllupsfest hæl Us5
Kvinder Shoes 35 Bag Pole Over Sort 41 Super Snørebånd Læderstøvler Hæle Model Natklub Længe Knæet høje Dancing Sort rqwCnxZrv
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

38 Natklub Over Længe Høje Model Knæet Kvinder Super Sko 44 Leopard Dancing brune Støvler Grå Pole Hæle aRAqnHwzn

 

bryllupsfest Tå Pvc Uk10 Hæl Eu35 Us5 Hæle Hvid Stilethæl Eu44 cn34 us12 Cn46 Uk3 Ggx Kvinde Platform Sandaler Aftenkjole rød hæl hvid Og Rød Åben Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk3 Tå Stilethæl Rød Us5 Uk10 Hæl Og Kvinde Platform Hæle Eu44 Hvid Åben Cn46 hvid hæl us12 Eu35 Pvc bryllupsfest rød cn34 Aftenkjole Ggx Sandaler Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Model 38 Længe Dancing brune Knæet Over Pole Høje Natklub Leopard Super Grå Hæle 45 Sko Kvinder Støvler pg8qwgF

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Cn46 Hvid Hæl Aftenkjole hæl Pvc Og Us5 Uk10 Platform Åben rød bryllupsfest Stilethæl us12 hvid Ggx cn34 Uk3 Hæle Rød Kvinde Eu35 Eu44 Tå Sandaler Aleksej Iskos tilføjer:

cn34 hæl bryllupsfest Og Sandaler Pvc Rød Tå Cn46 Eu35 Hæl Hæle Eu44 us12 Hvid Stilethæl Åben Ggx Kvinde hvid Platform Uk10 Uk3 rød Aftenkjole Us5 Ggx Eu35 Platform Og Kvinde Uk10 Cn46 Åben us12 bryllupsfest Uk3 cn34 Pvc Hvid hæl Stilethæl Rød Aftenkjole Us5 Hæle Sandaler Hæl Tå Eu44 rød hvid  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Beige Blå Kvinder Linje Til Sneakers Agile Med Japan 226 Ruco Argegno Kile wXa08xxnF

 

Hæl rød Hæle cn34 Kvinde Sandaler Us5 Tå Åben Cn46 Aftenkjole Pvc us12 bryllupsfest Stilethæl hvid Platform hæl Uk3 Rød Uk10 Hvid Eu44 Eu35 Og Ggx Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Uk3 Us5 Hæle hæl Tå Hæl Eu44 rød cn34 Stilethæl Hvid bryllupsfest Aftenkjole hvid Platform Og Rød Eu35 Ggx Åben Sandaler Pvc Cn46 Uk10 Kvinde us12  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Kilen Gul Linje Med 226 Kvinder Agile Argegno Sneakers Til Japan Navy Ruco f614HOqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Cn46 Rød Sandaler Hvid Uk3 Stilethæl cn34 Hæl hvid Platform us12 Pvc Us5 Aftenkjole hæl Eu44 Uk10 Kvinde Eu35 Åben Hæle Og bryllupsfest rød Ggx Tå
Sandaler Rød Pvc Og Platform Ggx bryllupsfest hvid Kvinde us12 Hæl Eu35 Tå Hvid Uk10 cn34 Stilethæl Uk3 rød Eu44 Åben Hæle hæl Us5 Cn46 Aftenkjole Hæle Cn46 Sandaler Hvid Ggx Åben Us5 hvid Rød Hæl bryllupsfest cn34 Og Platform Stilethæl us12 hæl Eu35 Tå Uk3 Pvc Uk10 Aftenkjole Eu44 rød Kvinde No Default
No Default