Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw
Pvc Rød Uk10 hæl rød Åben Platform Ggx Tå us12 Uk3 bryllupsfest Stilethæl Us5 Kvinde Eu44 Og Aftenkjole cn34 Hvid hvid Eu35 Sandaler Hæle Hæl Cn46
Produkt Star Abstrakt Converse All Floreal håndlavet Sko BfSSwqH
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Eu44 Hvid Hæl Rød hvid Cn46 Sandaler Tå Eu35 rød Uk10 Platform Us5 Stilethæl Hæle Åben Uk3 cn34 Aftenkjole bryllupsfest us12 Ggx Pvc Kvinde Og hæl gZnqAqUw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

All Forår Converse Produkt Star håndlavet Fantasi Sko A6a4q

 

Uk10 rød Pvc Uk3 Ggx hvid Og Kvinde Stilethæl Hæl Us5 Sandaler cn34 Åben hæl Eu44 Cn46 Aftenkjole Eu35 Rød Tå bryllupsfest Hvid Platform us12 Hæle Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

rød Uk3 Uk10 Us5 Stilethæl hvid bryllupsfest Eu44 Tå Åben cn34 us12 Hæl Hæle Hvid Aftenkjole Kvinde Pvc Rød Platform Eu35 Ggx Cn46 Sandaler Og hæl Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Og Produkt håndlavet Kærlighed Converse Sko All Star Fred qW8ZgY8

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Us5 Uk3 Og hvid Åben cn34 Uk10 Hvid Stilethæl Rød Eu35 Kvinde Platform Ggx Aftenkjole Hæle Sandaler rød Hæl bryllupsfest hæl Tå Pvc Cn46 Eu44 us12 Aleksej Iskos tilføjer:

Eu44 Us5 Hvid Kvinde Uk10 Pvc Og Åben Uk3 Stilethæl hæl Aftenkjole us12 Hæl hvid cn34 Eu35 Cn46 bryllupsfest rød Sandaler Ggx Rød Platform Hæle Tå cn34 Cn46 Sandaler Eu35 rød Tå Og Eu44 Uk10 Stilethæl Hæle Hvid Hæl hvid Åben Ggx Rød Platform Us5 Pvc Kvinde hæl Aftenkjole us12 bryllupsfest Uk3  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Kvinde Melvin Rose Blå Hamilton Satin Mokkasiner FWZZqU4f7T

 

Hæle rød Tå Uk10 hæl hvid Kvinde Eu35 Rød Eu44 Us5 Pvc Aftenkjole us12 Hæl Ggx Åben Hvid Stilethæl Og bryllupsfest Platform cn34 Uk3 Sandaler Cn46 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

us12 Sandaler Hvid Platform Us5 Aftenkjole Og rød Eu35 cn34 Hæle Pvc Rød Uk3 hæl bryllupsfest Hæl Uk10 Kvinde Åben Cn46 hvid Stilethæl Ggx Eu44 Tå  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker venice up Kvinder Sally Sko nat Lace Som Hamilton nat Ls Til Brune Venedig 1 Melvin Ls Derby 8yTqvXUwom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

us12 bryllupsfest Hæle Stilethæl hvid rød Pvc hæl Cn46 Hvid Uk10 Og Sandaler Eu35 Aftenkjole Tå Rød Us5 cn34 Kvinde Eu44 Platform Åben Ggx Uk3 Hæl
Eu35 Ggx Cn46 Kvinde Uk10 Tå Hvid Åben Us5 Hæl Pvc bryllupsfest Platform Aftenkjole Sandaler Uk3 cn34 hvid Rød Hæle rød hæl Og Eu44 us12 Stilethæl Eu44 Og Uk10 Us5 Ggx Tå Cn46 Hæle Stilethæl Åben cn34 Eu35 Hæl rød Platform Sandaler Aftenkjole Rød Pvc Hvid Uk3 bryllupsfest Kvinde us12 hæl hvid No Default
No Default