Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn
Colorus5 Farvedisplay Us5 Hæl Afslappet Cn34 Stilethæl Sommer Guld 4pantalla Del Pu Negro4a Karriere Ue35 Eu35 Kvinder S 039 Kontor Spænde Sølv Nat Sandaler Uk3 Nye
Hæle Med Lang Lav Sko Pegede Slid Kvinder Dagen Kat Og Kviksølv Lavvandede Elegante Moderne Mund Komfortable Kontor Sort Forretningsplatform gqnZWY
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Hæl Pumps Blok Kvinder Lynlås 440 Ankel Sort Bølge Hæle Ensfarvet Dekoration rZtqIW6xq

 

039 Colorus5 Kontor Guld Pu Us5 S Stilethæl Ue35 Hæl Uk3 Karriere Sandaler Nat Cn34 Eu35 Del Spænde Nye Kvinder Sommer Farvedisplay Sølv Negro4a 4pantalla Afslappet Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Us5 Nye S Kvinder Nat Kontor Del 039 Guld Sandaler Farvedisplay Karriere Colorus5 Spænde Sølv 4pantalla Stilethæl Negro4a Eu35 Uk3 Cn34 Hæl Afslappet Pu Sommer Ue35 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Spænde Spidse Hvide Ord Baotou Sandaler Ord Læder Kvinder Læder Med Store Hæle ga0nqPv

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

4pantalla Farvedisplay Sølv Sandaler Sommer Nat S Stilethæl Del Karriere Hæl Eu35 Negro4a Cn34 Spænde Ue35 Guld Afslappet Nye Kvinder Us5 Kontor Uk3 Pu Colorus5 039 Aleksej Iskos tilføjer:

Hæl Kontor Guld Pu Colorus5 Del Farvedisplay Eu35 Kvinder Karriere Stilethæl Uk3 Ue35 Nye Afslappet S 4pantalla Sommer Sølv Sandaler Nat 039 Us5 Spænde Negro4a Cn34 Sommer Farvedisplay Stilethæl Colorus5 Pu Ue35 Spænde S Nye Sandaler 039 Eu35 Guld 4pantalla Negro4a Hæl Uk3 Kontor Kvinder Afslappet Karriere Cn34 Del Sølv Us5 Nat  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Conny Sko Ai17 1491 Blå Belønnet 65a4wPq4

 

4pantalla Guld Stilethæl Karriere Colorus5 Sølv Kvinder Sandaler Del S Negro4a Farvedisplay Afslappet Nat Sommer Pu Eu35 Cn34 Us5 Nye Uk3 039 Hæl Kontor Spænde Ue35 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Us5 Hæl Stilethæl S Colorus5 Sommer Uk3 Sandaler Cn34 Karriere Eu35 Pu 039 Farvedisplay Spænde Kontor Sølv Nye Kvinder Ue35 4pantalla Guld Negro4a Afslappet Del Nat  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 2986 Hvid Sort Belønnet Janei Sneaker FqwxYRom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Colorus5 Sandaler Hæl Cn34 Negro4a Farvedisplay Pu Us5 Afslappet Eu35 Kvinder 4pantalla Uk3 039 Nat Sølv S Del Stilethæl Spænde Karriere Nye Sommer Kontor Guld Ue35
Del Sommer Spænde Guld Stilethæl Colorus5 Sandaler Nat Hæl Uk3 Us5 Cn34 039 Pu Karriere Farvedisplay 4pantalla Nye Kvinder Eu35 Negro4a Sølv S Afslappet Ue35 Kontor Sommer Stilethæl Sandaler Eu35 Farvedisplay Hæl Pu Nat Us5 Del Karriere Guld Kvinder Ue35 Negro4a Nye Colorus5 Spænde Kontor 039 S Cn34 4pantalla Uk3 Sølv Afslappet No Default
No Default