Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn
Guld Sandaler Afslappet Eu35 Sølv S Us5 Colorus5 Ue35 Negro4a Del Sommer 039 Hæl Stilethæl Nye Farvedisplay Pu Karriere Nat Kvinder Cn34 Spænde 4pantalla Uk3 Kontor
Kvinders Para Gris Ss16 Bedøvelse Armour Correr Neger Zapatillas Opkrævet Under tawCxXn
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Ss17 De Kvinders Zapatillas Under Opkrævet Entrenamiento Lyn Grå Armour Gletscher pqf6wXwx0

 

039 Negro4a Stilethæl Guld Del Uk3 Kvinder Us5 Eu35 Karriere S Sølv Colorus5 Farvedisplay Ue35 Cn34 4pantalla Kontor Spænde Nat Afslappet Sommer Hæl Nye Sandaler Pu Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Ue35 Cn34 Sandaler Hæl Sommer S Nye Afslappet Guld 4pantalla Del Karriere Pu Kvinder Colorus5 Us5 Eu35 Farvedisplay Kontor Spænde Negro4a Nat Uk3 Sølv 039 Stilethæl Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Tidevand Kvinders Under Udluftning Re Armour W Tropisk Sko Speedform Uddannelse Stål Gemini 100 1qwf718T

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Sandaler Ue35 Negro4a Afslappet Colorus5 Cn34 Nat Eu35 Hæl Guld Del Farvedisplay Sommer Us5 Pu Spænde Sølv Kvinder 039 Nye Uk3 Karriere Stilethæl Kontor 4pantalla S Aleksej Iskos tilføjer:

Pu Sølv Nye Del Spænde Negro4a Stilethæl Us5 Hæl Afslappet Uk3 Ue35 Karriere Kvinder Colorus5 S Farvedisplay Sandaler Kontor 4pantalla Nat Sommer Cn34 039 Guld Eu35 Ue35 Sandaler Nye Guld Del 4pantalla Karriere Nat Cn34 Farvedisplay Kontor Stilethæl Sommer Negro4a Us5 Uk3 S Spænde Pu Eu35 039 Colorus5 Hæl Afslappet Sølv Kvinder  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Split Sølv Sølv 2015 Krom Sko Chrom Heelys Swxn06qz

 

Ue35 Kontor Hæl Sølv Nat Us5 Sandaler S Afslappet Karriere Nye Pu Sommer Kvinder Guld Uk3 Stilethæl Negro4a Eu35 Colorus5 Cn34 4pantalla Spænde 039 Farvedisplay Del Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Farvedisplay Spænde Karriere Pu Cn34 Us5 Kontor Kvinder Nat Negro4a 4pantalla Stilethæl Sølv Uk3 Del Ue35 039 Hæl Guld Colorus5 Sandaler S Eu35 Sommer Nye Afslappet  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 2016 Sort 000 Kattelignende Hvid Cykelsko Voksen Vej Unisex Talent sort Vej rHwr4qFCom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Pu Sølv 4pantalla Farvedisplay S Kvinder Sommer Afslappet 039 Del Karriere Us5 Colorus5 Guld Cn34 Nye Eu35 Hæl Kontor Uk3 Negro4a Sandaler Nat Ue35 Stilethæl Spænde
039 Colorus5 Cn34 Pu Karriere Kvinder Ue35 Eu35 Hæl Us5 Afslappet Sandaler Spænde Stilethæl Negro4a Sølv Del Guld Uk3 Farvedisplay Nat Nye 4pantalla S Kontor Sommer Eu35 Kontor Nye Us5 4pantalla Karriere Negro4a Colorus5 Sommer Uk3 039 Sølv Stilethæl Ue35 Guld Del Kvinder Afslappet Spænde Pu Hæl Farvedisplay Nat Sandaler Cn34 S No Default
No Default