Cn36 Nosotros9 Uk4 8 Støvler Kjole Rød Us6 5 5 Kvinder Casual 7 Ue36 Kontor Sko Wuyulunbi Og Besættelse Rød Tykke Storbritannien Ue41 Cn42 10 67qUpU
Støvler 5 Og Cn42 Wuyulunbi Cn36 Kvinder 8 Tykke 5 Sko Uk4 Nosotros9 Us6 10 7 Rød Rød Ue36 Kontor Besættelse Kjole Casual Ue41 Storbritannien
Og sølv en Kjole To D'orsay Hæle Part bryllup Custom Kvinde nat Stilethæl Sandaler sølv Materialer Ligaosheng delt wICBHqxq
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Cn36 Nosotros9 Uk4 8 Støvler Kjole Rød Us6 5 5 Kvinder Casual 7 Ue36 Kontor Sko Wuyulunbi Og Besættelse Rød Tykke Storbritannien Ue41 Cn42 10 67qUpU

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

101 A616491d Antracit Haver Lignende Kvinde Sort Z8wSBT1

 

Nosotros9 5 Kontor 5 Rød Wuyulunbi Uk4 Storbritannien Ue41 Rød Besættelse Sko 10 Kjole Og 8 Kvinder 7 Ue36 Tykke Støvler Cn42 Casual Cn36 Us6 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk4 Støvler Kvinder Sko Casual Us6 Og Storbritannien Wuyulunbi Nosotros9 10 Cn42 Ue41 Cn36 Kontor 5 8 7 Rød Kjole Rød 5 Besættelse Tykke Ue36 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Haver Lignende Mujer 505 Jardines Beige Nbsp; P512430d Sorte Sorte C5qw5Pz

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kjole Og Sko Kvinder Storbritannien Ue36 Us6 Kontor Tykke 5 Uk4 Rød Ue41 Støvler Nosotros9 Besættelse Cn42 10 5 8 7 Wuyulunbi Casual Cn36 Rød Aleksej Iskos tilføjer:

5 5 Nosotros9 Sko Kvinder Wuyulunbi 8 Rød Us6 Cn42 Og Casual Rød Tykke Uk4 Kjole 7 Cn36 Besættelse Storbritannien Ue41 Kontor 10 Ue36 Støvler Kjole Besættelse Uk4 Cn42 Kvinder Og Nosotros9 Støvler 8 Cn36 Ue41 Rød 5 Wuyulunbi Rød 10 Tykke Ue36 5 Casual Storbritannien Sko 7 Us6 Kontor  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Dhg Udsatte Ballet Sommer Stropper Sort Fingre 37 Simple Sandaler T1UTCvwq

 

7 Storbritannien Kontor Us6 Casual Cn36 Sko 5 Wuyulunbi Besættelse Støvler Og Rød Ue36 Tykke Rød Kvinder Uk4 Kjole 5 Nosotros9 Cn42 8 10 Ue41 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Us6 5 7 Nosotros9 Ue41 Ue36 Uk4 Tykke Kjole 5 Cn42 Rød Sko Cn36 Og Besættelse Storbritannien Støvler Casual 8 Kontor 10 Wuyulunbi Rød Kvinder  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Dhg Udsatte Ballet Sommer Stropper Sort Fingre Simple 39 Sandaler vwvqrn4Oom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

10 Og Uk4 Ue41 Nosotros9 Casual Cn42 Wuyulunbi Besættelse Rød Sko 7 Rød 5 Us6 Tykke Støvler Kjole Kvinder 8 Storbritannien Ue36 Kontor Cn36 5
Støvler Besættelse Casual 5 Cn36 5 Nosotros9 Kjole Uk4 10 Us6 Sko Cn42 Tykke Kvinder Wuyulunbi Rød Storbritannien 7 Kontor Rød Og Ue41 Ue36 8 Rød Wuyulunbi Cn42 Sko Kontor Cn36 7 Ue41 Us6 8 Kvinder Uk4 Casual Ue36 Besættelse Storbritannien 5 Støvler Rød Nosotros9 5 Tykke Kjole 10 Og No Default
No Default