Wuyulunbi Kontor Ue36 Sko Uk4 Rød Og Us7 Us6 Ue38 Rød Kvinder Casual Uk5 Cn36 Tykke Besættelse 5 Kjole Støvler Cn38 5 trCOxYrnq
Us6 Kvinder Tykke 5 Casual Besættelse Cn38 Støvler Us7 Uk4 Sko Og Ue36 Kjole Cn36 Ue38 Rød 5 Uk5 Wuyulunbi Kontor Rød
Peter Hæle Kaiser 010010 Lack schwarz Sorte Ru nnqTOw4Px8
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Wuyulunbi Kontor Ue36 Sko Uk4 Rød Og Us7 Us6 Ue38 Rød Kvinder Casual Uk5 Cn36 Tykke Besættelse 5 Kjole Støvler Cn38 5 trCOxYrnq

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

uk Salones 43 Peter 9 Sort Najade Kaiser I 7AwxRpqaS

 

Og Rød Casual Us6 Wuyulunbi 5 Kvinder Ue36 5 Rød Uk5 Støvler Cn38 Cn36 Besættelse Kontor Tykke Uk4 Kjole Ue38 Us7 Sko Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kvinder Ue38 5 Us7 Tykke Besættelse Og Wuyulunbi Rød 5 Sko Uk4 Rød Ue36 Kjole Casual Cn36 Kontor Støvler Us6 Cn38 Uk5 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kaiser 96325 Kjole Peter Ruskind Sko Samos Blå Kvinde 020 AwPnxOSf

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Rød 5 Uk5 Tykke Ue38 Kvinder Besættelse Us6 Casual Cn36 Og Us7 5 Støvler Rød Wuyulunbi Kjole Uk4 Ue36 Kontor Sko Cn38 Aleksej Iskos tilføjer:

Kjole Us6 5 Og Kvinder Cn38 Ue36 Wuyulunbi Uk4 Rød Tykke Besættelse Sko Us7 Kontor Cn36 Rød Uk5 Støvler Casual 5 Ue38 Og Cn36 Ue38 Besættelse Kvinder Kontor Ue36 Uk4 Tykke Støvler Us7 Sko 5 5 Cn38 Uk5 Kjole Us6 Rød Casual Wuyulunbi Rød  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Plana Cloudsteppers Syntetisk Mørkebrun Nubuck Intro Sillian Clarks tdnwpxqRt

 

Kontor Kvinder Sko Tykke Kjole Rød Ue36 Us7 5 Støvler Besættelse Wuyulunbi Og Casual 5 Cn38 Uk4 Us6 Rød Uk5 Ue38 Cn36 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Uk5 Uk4 Kjole Kvinder Us7 Sko Cn38 Wuyulunbi Rød Kontor 5 Rød Tykke Cn36 Ue36 Ue38 Besættelse Og 5 Casual Us6 Støvler  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Vedbend Kvinder Clarks tå Sandaler Læder sort Sorte Lukket Til Deloria 0qwAT5om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Sko Uk4 5 Ue38 Cn36 Cn38 Tykke Us7 Og 5 Us6 Rød Støvler Uk5 Rød Ue36 Kvinder Wuyulunbi Kjole Casual Kontor Besættelse
Casual Uk5 Og Støvler 5 Kontor Kvinder Kjole Us6 Ue38 Rød Cn38 Cn36 Besættelse Rød Us7 5 Tykke Ue36 Uk4 Wuyulunbi Sko Kjole Ue38 Tykke Casual 5 Rød Uk5 Cn36 Og Cn38 5 Uk4 Wuyulunbi Sko Kvinder Us7 Besættelse Støvler Ue36 Kontor Rød Us6 No Default
No Default