039 Pink Kontor Kjole Pumpe Lace Karriere Blush Us10 5 Aften 5 Grundlæggende 10 Purpleblushing Cn43 5 Pinkus9 Blå S Kvinder Sandaler Eu42 up Kunstlæder Bryllupsfest Uk8 Sommer r6YOrx0v
Cn43 5 up Blå Blush Pinkus9 Sandaler Us10 Uk8 Pumpe 039 Kvinder Lace Sommer Aften Kontor S Eu42 Purpleblushing 5 Karriere Pink Grundlæggende Kjole Kunstlæder Bryllupsfest 10 5
ftwr sølvmetallic Metallic Adidas Superstar Sølvmetallic Boost W Hvid Z0ZUqw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

039 Pink Kontor Kjole Pumpe Lace Karriere Blush Us10 5 Aften 5 Grundlæggende 10 Purpleblushing Cn43 5 Pinkus9 Blå S Kvinder Sandaler Eu42 up Kunstlæder Bryllupsfest Uk8 Sommer r6YOrx0v

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Guld Fodtøj Hvid Para Pink Kører Metallic Rosa De Superstar aske Fed Mujer 0 Zapatillas Adidas W OTF4U7w

 

Bryllupsfest Pink S up Pinkus9 Eu42 039 5 10 Pumpe Kjole Us10 Blå Sommer Sandaler Kvinder Kunstlæder Karriere Blush 5 Lace Kontor 5 Aften Purpleblushing Uk8 Cn43 Grundlæggende Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Eu42 up Blå Uk8 Aften Kontor 10 Kvinder Purpleblushing 5 S Karriere Grundlæggende Blush Pinkus9 5 Pink Bryllupsfest Us10 Pumpe 039 Kunstlæder Cn43 Sandaler Kjole 5 Lace Sommer Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Superstar Ftwbla Sko Gridos 000 Fed Adidas griuno Til Kvinder Grå dqRw6B8A

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

10 Kvinder Aften 5 Kjole Blå Blush Pumpe Sommer Karriere 5 Us10 Eu42 Cn43 up 039 Pinkus9 5 Lace S Pink Grundlæggende Kunstlæder Purpleblushing Bryllupsfest Uk8 Sandaler Kontor Aleksej Iskos tilføjer:

Kunstlæder up Bryllupsfest Pink 10 S Blush 5 Purpleblushing Pumpe 5 Pinkus9 5 Lace Aften 039 Kontor Cn43 Sandaler Blå Kjole Eu42 Grundlæggende Us10 Karriere Kvinder Sommer Uk8 Us10 Lace Uk8 Bryllupsfest Kjole Aften Blå Purpleblushing Kontor 10 Sommer Kvinder Eu42 5 S Pinkus9 up 039 5 Sandaler Blush Karriere Pumpe Grundlæggende 5 Pink Kunstlæder Cn43  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Womens Sandaler marine Jack Med Open Panama Vera Blå tåede Tropisk XBc78cqw

 

Sandaler 5 S Kunstlæder Eu42 up Karriere Lace Uk8 Kjole Pink 5 Pinkus9 039 Grundlæggende Purpleblushing Blush Blå Sommer Aften Cn43 Bryllupsfest Kontor Kvinder Us10 10 Pumpe 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Kjole Kunstlæder 5 Us10 Uk8 Pink Blush 039 Sommer Aften S Purpleblushing Pinkus9 Kontor Bryllupsfest up 5 Karriere 5 Cn43 10 Pumpe Blå Eu42 Lace Kvinder Grundlæggende Sandaler  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Brun Bark Tuscani b1 Panama Kvinde Støvler Jack 6Rf0yfcWEom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Eu42 Blå Kvinder Blush Kunstlæder 039 Uk8 5 Sandaler Us10 Pinkus9 Kontor Bryllupsfest Kjole S 5 Lace Purpleblushing Aften Sommer 10 Grundlæggende Pink up Pumpe 5 Karriere Cn43
Kontor 039 Karriere Kvinder up 5 Lace Sandaler S 5 Kunstlæder 5 Aften Us10 Kjole Pink Sommer Pumpe Blush Blå Cn43 Grundlæggende Pinkus9 Purpleblushing Uk8 10 Eu42 Bryllupsfest Pinkus9 Eu42 Blå Pumpe 5 Uk8 5 Aften up Sommer 5 Pink Purpleblushing Us10 Cn43 Karriere Kunstlæder Lace 039 Bryllupsfest S Kjole 10 Kvinder Grundlæggende Sandaler Blush Kontor No Default
No Default